A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

МАЛА КОШЕЛІВКА ВІДСВЯТКУВАЛА МАСНИЦЮ

Дата: 19.02.2018 18:28
Кількість переглядів: 679

З давніх-давен ведеться звичай святкування Масниці – останнього тижня перед Великим постом. 17 лютого у теплому приміщенні центру дозвілля (колишня Малокошелівська ЗОШ) зібралися жителі села на проводи зими.

           Організатори заходу – завідуюча Малокошелівським сільським клубом Анжеліка Онасенко та завідуюча Малокошелівською філією Вертіївської СПБ Наталія Третяк підготували розважальну програму та смачне частування, дотримуючись народних традицій святкування: пісні у виконанні дівочого аматорського колективу «Кошелівочка» в оновленому складі (Альона Сипливець, Вікторія Ковтун, Людмила Третяк, Марія Куниця та керівник – Анжеліка Онасенко); театралізоване дійство проводів Зими та зустрічі Весни (в ролях – Тетяна Шевченко та Вікторія Ковтун); конкурс «Богатир» на швидкість поїдання млинців, хоча переможця визначити не вдалося, солодкі призи отримали обоє учасників; на подвір’ї центру дозвілля відбувся обряд спалення опудала Зими. Не забули організатори і про традицію частування: для усіх присутніх підготували святковий стіл – млинці, налисники, вареники із сметаною та різноманітним варенням, домашня випічка – торт, печиво та вафлі, ягідний компот.

           Захід у формі народного гуляння дав можливість його учасникам долучитися до процесу відродження давніх традицій нашого народу. Для старшого покоління такий звичай – це не новинка, а от представники молодшого дізналися для себе багато нового. А головне, що всі стали безпосередніми учасниками одного дійства.

Олена Радченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь