A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Тренінг «Як налагодити ефективну комунікацію між народними депутатами України та депутатами обласних, районних, місцевих, сільських рад»

Дата: 15.06.2017 22:29
Кількість переглядів: 695

14 червня 2017 року  в рамках модельного округу народного депутата України Олександра Черненка, за ініціативи та у співпраці з народним депутатом України Олександром Кодолою відбувся тренінг, який мав на меті такі цільові завдання:

-         підвищити обізнаність та навички депутатів обласних, місцевих, районних та сільських рад співпрацювати з народними депутатами України;

-         підвищити обізнаність народних депутатів України про місцеві проблеми та шляхи їх вирішення, використовуючи інструменти законодавчої, представницької, та контрольної функцій народних депутатів України;

-         посилити співпрацю між народними депутатами України та депутатами місцевих рад.

Тренінг передбачав ознайомлення з Програмою USAIDРАДА, яка пропонує систему налагодження зв’язків між державними організаціями та  громадою шляхом електронного методу.

Фото без опису

На тренінгу відповідно були присутні такі представники громади: народний депутат України Олександр Кодола, помічники народних депутатів України, депутати обласних, місцевих та сільських рад.

Перше слово було надано народному депутату України Олександру Кодолі, який, у першу чергу подякував організаторам тренінгу, а саме: USAIDРАДА, та колезі Олександру Черненко: «Коли буде ефективна комунікація, тоді буде ефективна робота», - підкреслив Олександр Михайлович Кодола.

Наступним виступав спеціаліст Відділу врядування та демократії Агенства США з міжнародного розвитку в Україні Олександр Піскун (депутат Верховної Ради України І скликання). На його думку, однією з головних проблем сучасності є низький рівень довіри до Верховної Ради України через те, що не вдається налагодити нормального зв’язку між міськими радами, громадськістю і ВРУ.  

Тренінг супроводжувала Програма РАДА (RADAProgram), основним завданням якої є «допомога парламенту стати справжнім парламентом і налагодити комунікацію з громадою; передати проблеми громади на рівень міської ради».

Завданням тренінгу О. Піскун також вбачав у обміні позитивним досвідом і впровадженні його в інших географічних областях України (Чернігівщина, Волинь).

Фото без опису

Екс-депутат О. Піскун повідомив, що з допомогою Відділу врядування та демократії Агенства США з міжнародного розвитку в Україні створено:

  • сайт електронних петицій, де кожний громадянин може зареєструватися і вносити свої пропозиції щодо удосконалення соціального життя населення;
  • інформаційний центр, який може проінформувати та надати рекомендації всім охочим з приводу будь-якого закону України.

Програма тренінгу включала розкриття наступних питань:

1)    презентація програми «CiviMP– онлайн громадська приймальня» - це адаптована система CRM, основним завданням якої є збереження контактних даних, певної особистої інформації щодо (інтереси, відмітки про відвідані заходи і т. п.) осіб, які забажають зареєструватися та користуватися запропонованою програмою. Вона може диференціювати та групувати людей за інтересами, віковим рангом, соціальним статусом і т. п. Це дає змогу пропонувати зацікавленим людям відвідати певні заходи, міроприємства, залучитись до реалізації тих чи інших громадських зборів, робіт і т.п.;

2)    інтерактивна лекція на тему: «Комунікація між народними депутатами Укарїни та місцевими депутатами»;

3)    інтерактивна лекція на тему: «Комунікаційні інструменти по роботі з громадськістю: як ефективно доносити інформацію до різної аудиторії»;

4)    груповий форум

Фото без опису

Усі матеріали до тренінгу можна знайти на сайті https://goo.gl/OKIZTx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь