A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

На робочій нараді сільських голів обговорили дооб'єднання сіл до вже існуючих громад.

Дата: 25.05.2017 22:36
Кількість переглядів: 792

22 травня у Вертіївській громаді відбулася робоча нарада сільських голів та консультанта з бюджетних питань Офісу реформ регіонального відділення АМУ Миколи Силенка. Основним питанням, яке обговорювали, було, так зване, дооб’єднання сіл до вже існуючих громад.

Фото без опису

18 березня 2017 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)” . Закон спрощує процедуру добровільного об’єднання територіальних громад, надає право селам за спрощеною процедурою приєднуватися до вже створеної об’єднаної громади.

Ключовим аспектом, який цікавив усіх присутніх сільських голів, – поетапний механізм входження сільрад до створеної громади. «Головне – робити все крок за кроком. Та поспішати потрібно, адже у серпні-вересні починається формування проекту Держбюджету на наступний рік. Вкрай важливо, щоб показники освітньої та медичної субвенції, базової дотації для Вертіївської ОТГ розраховувались на 2018 рік вже з урахуванням параметрів приєднаних сільських рад», - зазначив Микола Силенко.

Фото без опису

Іншим питанням, яке обговорювалося, було земельне. Присутні погодилися, що потрібно впорядковувати землі в селі і тоді громада зможе на них заробляти.

«Ми беремо на себе відповідальність за долю села. Доки маємо можливість, треба обирати, до якої громади приєднатися, потім можуть об’єднати «зверху» і не в нашу користь», - підвів підсумок голова села Велика Кошелівка Олександр Соломаха.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь