A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Представники органів влади ОТГ вчаться комунікувати

Дата: 21.02.2018 17:41
Кількість переглядів: 818

30 з 37 діючих об’єднаних територіальних громад Чернігівщини активно налагоджують комунікацію: хтось вже має власний сайт, хтось — сторінку в соціальній мережі, а дехто — і те, й інше. Практикується й випуск власних друкованих вісників.

Втім, створення свого засобу інформування населення — справа не з легких і потребує постійного вдосконалення. Сьогодні представники громад взяли участь у навчальному семінарі «Інформаційна діяльність громад», що організували Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та Чернігівський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» (створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою").

— Сайт ОТГ може стати джерелом не лише інформування, а й зворотної комунікації керівництва громади та її мешканців. Три важливі компоненти, на які має опиратися упорядник веб-ресурсу органу влади чи місцевого самоврядування: виконання законодавчих зобов’язань щодо розміщення необхідних документів; паспорт громади та зворотній зв'язок, а також інформаційне наповнення, безпосередньо новини, — наголосив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Він також презентував дослідження, яке провів Департамент щодо структури сайтів та їх інформаційного наповнення, а працівники зазначеного структурного підрозділу ОДА розповіли про особливості написання новин.

— Усі ради зобов’язані оприлюднювати певний перелік нормативно-правових документів. Детальніше про це зазначено у статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Для цього якнайкраще підійде сайт, — акцентувала директор Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ірина Кудрик.

Про особливості роботи у соціальних мережах розповіла радник з питань комунікацій Центру Оксана Стельмах.

Продюсер філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція» Артем Шелковий та головний продюсер редакції програм (радіо) Алла Копиловська зазначили представникам ОТГ про можливість співпраці.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь