A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Як реформа медицини торкнеться ОТГ Ніжинщини

Дата: 25.02.2018 18:12
Кількість переглядів: 732

23 лютого у Ніжинській РДА обговорювали медичну реформу, котра була затверджена Верховною Радою України восени минулого року. До дискусії долучились голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин разом із своїми заступниками Сергієм Батраком та Оксаною Мелашенко, завідуючі амбулаторій Ніжинського району, головний лікарем КЗ «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар, представники Лосинівської та Вертіївської ОТГ.

Із суттю реформи коротко, але максимально доступно, ознайомила присутніх заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. Новий закон надасть можливість українським медикам отримувати гідну оплату своєї праці, а також покликаний створити медичне обслуговування в країні більш якісним. Мова йде про будівництво нових амбулаторій, з новим обладнанням, з можливістю широкого спектру діагностичних досліджень тощо. Усі заклади охорони здоров`я первинної ланки повинні укласти декларації з пацієнтами. Один сімейний лікар підписує не менше 2 тис. декларацій. І це дасть змогу збільшити заробітну плату медикам, але в той же час, за кошти, котрі буде сплачувати держава за кожного пацієнта ( 370 грн.), потрібно буде утримувати й решту персоналу, сплачувати за енергоносії та інше. Відповідно до медичної реформи частина послуг залишиться безкоштовною, мова йде насамперед про річні огляди та деякі діагностичні тести. Крім того, лікарі будуть звітувати за кожного пацієнта.

Обговорили під час зустрічі й адміністративні зміни. Керівники райдержадміністрації наголошували на тому, що незалежно від ходу нової медичної реформи, органи виконавчої влади з органами місцевого самоврядування повинні спільними зусиллями зберегти й утримати мережу лікувальних закладів первинної ланки Ніжинського району. Адже жителі усіх населених пунктів, навіть малочисельних, повинні і мають право отримувати медичні послуги. Саме завдяки цим спільним зусиллям наразі в районі утримується чимало фельдшерських пунктів. Але в той же час медична реформа продукує позитивні зміни, перш за все в частині надання якісніших медичних послуг та оплати праці лікарів. Тому варто рухатись в ногу з часом, – переконані голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз.

За інформацією Сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь