A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Всеукраїнський день бібліотек святкують 30 вересня.

Дата: 29.09.2017 23:16
Кількість переглядів: 893

Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною, та чи не найбільше диво - книга. У ній весь неосяжний світ. Цей світ у надійних руках дорогих моїх бібліотекарів. Бібліотека – це не просто храм науки і душі – це наша історія, і тільки книга нам допоможе це все не забути.

Фото без опису

                Сьогодні наша Вертіївська сільська публічна бібліотека – це культурно-освітній центр, де діти мають змогу всебічно розвиватися та відпочивати: грати у настільні ігри, складати пазли, малювати, ліпити, готувати домашні завдання та користуватися Інтернетом. З січня 2018 року при бібліотеці відкриється театральний гурток «Книга і театр», де самі діти зі своїми батьками зможуть спробувати себе у акторській професії.

Кожного дня відкриті наші двері для наших читачів. Ми надаємо послугу «обслуговування на дому». Наприклад, люди, які мають поважний вік (в тому числі і з Терцентру), ті що не зрадили своїй книзі, але не можуть прийти до нас, то ми йдемо до них. Ці користувачі нам телефонують і замовляють книги. Наші бібліотекарі з радістю виконують ці замовлення.

Не стоїть осторонь наша бібліотека від проблем дитячих будинків. З 2 жовтня 2017 року у Вертіївській СПБ розпочнеться бібліотечна акція «Ми віримо в добро». Читачі можуть принести до бібліотеки дитячі іграшки, книги або журнали. Ці речі дирекція ВСПБ передасть діткам до дитячих будинків.

У Вертіївській сільській публічній бібліотеці діє клуб за інтересами «Краса слова». Користувачі тут проводять зустрічі за круглим столом, обговорюють, зачитують свої власні вірші. Запрошуємо до цього клубу письменників, поетів, музикантів, художників, науковців і просто цікавих особистостей нашої громади.

Та найбільше, чим пишається наша бібліотека нині, – це нашими найменшими читачами – дошкільнятами. Як приємно дивитись, коли за маленькі рученята заводить до бібліотеки мама чи бабуся, батько чи дідусь своє чадо. Саме зацікавленість дитини до книги з такого віку – великий скарб.

                У всеукраїнський День бібліотек я хочу подякувати тим, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишив назавжди в ній своє серце, для кого бібліотечна справа стала покликанням. Це бібліотекарі Вертіївської громади. Ось хто дарує людям вічну мудрість книг. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії відзначається це свято. Тож, як записано в стародавньому трактаті: «Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг».

Незважаючи на те, що, сьогодні традиційні бібліотеки перетворюються на масштабні віртуальні скарбниці, друкована книга – одне з найбільших досягнень людства, і ніколи не втратить своєї цінності.

Зі святом бібліотек! Бажаю усім, хто береже безцінний скарб – духовне багатство нації, уваги користувачів,гідної оцінки вашої праці Вертіївською громадою, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення та подальших успіхів у просвітницькій справі.

Яна Соколова, Директор Вертіївської СПБ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь