A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Податкові новини

При здійсненні готівкових розрахунків за надані послуги чи продані товари використання реєстратора розрахункових операцій є обов’язковим

З метою контролю за дотриманням законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет, працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління  ДПС у Чернігівській області проведено фактичну перевірку одного з інтернет-магазинів з комісійного продажу побутової техніки,  що здійснює діяльність у місті Чернігові. 

10:39:32 27.10.2023

На вебпорталі ДПС України розміщено корисну інформацію для платників

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

12:06:20 26.10.2023

Щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді міжнародних грантів, які виплачуються на користь фізичних осіб – підприємців

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, здійснюється відповідно до ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) або глави І розділу XIV Кодексу залежно від обраної системи оподаткування.

10:31:46 25.10.2023

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

10:30:28 25.10.2023

За січень-вересень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено 21,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками податків Чернігівської області у січні-вересні 2023 року сплачено понад 13,5 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 25 відс. (на 2,7 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 8,3 млрд грн (зростання на 36 відс.).

14:18:39 24.10.2023

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня – вересня 2023 року отримали 8 млрд гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-вересень 2023 року надійшло 8 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 31,4 відс. більше за факт надходжень дев’яти місяців попереднього року (+1,9 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,3 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.

14:18:01 24.10.2023

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

Протягом останнього тижня у розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

16:09:43 17.10.2023

ДПС України звертає увагу на необхідність дотримання законодавства у сфері розрахункових операцій

Під час організації та проведення контрольно-перевірочних заходів особлива увага приділяється виявленню фактів здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації особи як суб’єкта господарювання, а також вимог порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні продажу товарів (для тих, хто потенційно має застосовувати РРО/ПРРО).

16:08:51 17.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь