A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Оголошення

Охорона та особливі умови праці неповнолітніх під час роботи на канікулах

Законодавство України передбачає особливі умови праці для неповнолітніх (особи віком від 14 до 18 років), які враховують вік, стан здоров’я неповнолітніх та умови праці на підприємстві, відповідно до статті 11 Закону України «Про охорону праці» та глави ХІІІ «Праця молоді» Кодексу законів про працю України. Норми застосовуються з метою збереження здоров’я та працездатності молодого покоління.

10:54:43 13.06.2023

До уваги страхувальників!

АЯВУ-РОЗРАХУНОК НА ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

08:55:58 08.06.2023

До уваги громадян! Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в онлайн навчанні

ГУ ПФУ в Чернігівській області разом з Чернігівським обласним центром зайнятості проводить щотижня, по середах, о 15:00 годині, онлайн-консультації (з використанням сервісу ZOOM) для роботодавців та застрахованих громадян.

14:29:59 05.06.2023

Якщо ви бажаєте оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком, – скористайтеся сервісом “Пенсійний калькулятор”.

Цю послугу розроблено для людей, які хотіли б спрогнозувати своє пенсійне майбутнє і дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. При цьому користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні.    Варто враховувати, що “Пенсійний калькулятор” розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в “цінах” на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати “Пенсійний калькулятор” використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним.    Крім розміру майбутньої пенсії “Пенсійний калькулятор” дає змогу порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та дозволяє визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років).    Як скористатися послугою - дивіться алгоритм в інфографіці.

16:28:34 31.05.2023

Служба зайнятості підтримує переселенців

З початком повномасштабного вторгнення росіян значна кількість українців покинули рідні домівки та змушені були шукати кращої долі в інших громадах. І нині на Чернігівщині через постійні обстріли прикордоння люди продовжують виїжджати переважно вглиб області, рятуючи своє життя і життя дітей. На новому місці переселенці зіштовхуються з багатьма труднощами, серед яких – брак роботи. Щоб допомогти їм працевлаштуватись служба зайнятості пропонує низку безкоштовних сервісів і послуг та фінансово підтримує роботодавців, котрі беруть на роботу переселенців. До речі, в січні-квітні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 426 переселенців, що більш ніж втричі перевищує показник минулого року. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка під час зустрічі з представниками місцевої влади, роботодавцями та внутрішньо переміщеними особами, які наразі проживають на території Дмитрівської громади Ніжинського району.

11:35:02 22.05.2023

ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ВИПЛАТУ ЛІКАРНЯНОГО ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМЦЮ

Жінка-підприємець має право на отримання допомоги по вагітності та пологах за умови сплати єдиного соціального внеску. Відповідно до вимог пункту 1 статті 18 Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. 

15:22:03 15.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь