Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Податкові новини

Податкова інформує: Адміністративні послуги, за отриманням яких платники можуть звернутись до ЦОП

1. Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків;

10:55:07 13.05.2021

Закінчується термін подачі заяв на списання податкового боргу з штрафних санкцій та пені за умови сплати податкового боргу за основним платежем

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує платникам податків, що 10.12.2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до  Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 04.12.2020 №1072-ІХ (далі Закон 1072).

10:54:30 13.05.2021

Для органів місцевого самоврядування визначено форми та порядок надання інформації до ДПС щодо ставок та податкових пільг

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що відповідно до пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу, сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів.

10:53:42 13.05.2021

На Чернігівщині викрито схему ухилення від сплати податку на додану вартість на суму 5,5 млн гривень

Працівниками Головного управління ДПС у Чернігівській області виявлено підприємство з ознаками «фіктивності», яке імітувало здійснення сільськогосподарської діяльності. Дії посадових осіб були направлені на маніпулювання документами, поданими до податкових органів, з відображенням в наявності у підприємства значних обсягів орендованих земель, наявності трудових ресурсів та достатньої кількості техніки для проведення сільськогосподарських робіт. Працівниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом було з’ясовано, що підприємство надало до податкових органів недостовірну інформацію з ознаками підроблення, що свідчить про відсутність будь-якої сільськогосподарської діяльності та вирощеної продукції. 

10:53:25 13.05.2021

У квітні платники Чернігівщини додали бюджетам понад мільярд гривень податків та 539 млн єдиного внеску

Платниками Чернігівщини у квітні сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 1 млрд грн податків та зборів, – повідомляють у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Чернігівській області.

12:47:07 07.05.2021

Увага: Зміни порядку подання звітності про нарахування ЄСВ

Законами України від 19 вересня 2019 року № 115 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб» (далі – Закон № 115) та № 116-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (далі – Закон № 116) змінено порядок подання звітності про нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема передбачено щоквартальне подання звітності про нарахування єдиного внеску в розмірах, визначених відповідно до Закону № 2464, у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) до податкового органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску у строки та порядку, встановлені Податковим кодексом України (далі – ПКУ).

12:46:52 07.05.2021

За якими ставками справляється земельний податок

 Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відс. від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1 відс. від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 відс. та не більше 1 відс. від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель – не більше 0,1 відс. від їх нормативної грошової оцінки.

10:05:36 07.05.2021

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування для реєстрації платником ЄП третьої групи ЮО може направити через Електронний кабінет: Що для цього потрібно

Для надіслання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява) для реєстрації платником єдиного податку третьої групи юридичною особою в режимі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою J0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.       У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

10:04:56 07.05.2021

Малий та середній бізнес за рахунок сплати податків забезпечили більше половини надходжень до бюджетів територіальних громад Чернігівщини

У першому кварталі 2021 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено більше 1,8 млрд грн податків і зборів, що становить близько 55 відс. загальної суми надходжень. 

13:17:14 05.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь