Вертіївська громада
Чернігівська область, Ніжинський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Чергове поповнення в арсеналі Вертіївського комунального господарства

Чергове поповнення в арсеналі Вертіївського комунального господарства

Продовжують надходити подарунки від народного депутата Валерія Зуба.  Напередодні директор КП «Альянс» Сергій Серновець   отримав ще один трактор Білорус - 82.1 та  два фронтальні навантажувачі Т 229/2 metal-fach. Нагадаємо, що місяцем раніше наша громада вже одержала один такий трактор. А необхідна техніка надходить до громади в рамках субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

12:01 03.12.2021

Засяяли ліхтарі у Стодолах і Переходівці

Засяяли ліхтарі у Стодолах і Переходівці

Староста Олексій Сандуленко  перевершив себе і в найкоротші терміни організував увімкнення освітлення у селах Переходівка та Стодоли Кукшинського старостинського округу. Пейзажі сіл Вертіївської громади щороку змінюються в кращу сторону.

09:39 01.12.2021

Не звільняється пам’ять.  Відлунює знову роками  Я зітхну… запалю обгорілу свічу.  Помічаю: не замки – твердині, не храми –  Скам’янілий чорнозем – потріскані стіни плачу.  Піднялись, озиваються в десятиліттях  З далини, аж немов з кам’яної гори

Не звільняється пам’ять. Відлунює знову роками Я зітхну… запалю обгорілу свічу. Помічаю: не замки – твердині, не храми – Скам’янілий чорнозем – потріскані стіни плачу. Піднялись, озиваються в десятиліттях З далини, аж немов з кам’яної гори

           26 листопада 2021року у Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» в старшій групі «Дзвіночок» вшанували День пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 років. Ще один рік відділяє нас від тієї страшної трагедії українського народу. Масовий голод 1932 та 1933 років призвів до мільйонних людських смертей. Спланований геноцид був спрямований на знищення українського народу, з його культурою та віковими традиціями. Тому збереження національної пам’яті про голодомор є невід’ємною складовою розвитку нашого суспільства.

16:53 29.11.2021

Запали свічку пам’яті

Запали свічку пам’яті

У четверту суботу листопада щорічно відзначається День пам’яті жертв голодоморів.

16:17 26.11.2021

Стати патронатним вихователем – не складно

Стати патронатним вихователем – не складно

Було б чудово, якби по всій Україні служби у справах дітей займалися б лише організацією дозвілля та додатковим  розвитком дітей. Але така ситуація в сучасному суспільстві, що працівники соціальних служб мають контролювати процес виховання дітей деякими громадянами, допомагати їм у вирішенні певних особистих проблем, а іноді навіть відбирати дітей у біологічних батьків, щоб просто напросто врятувати цим діткам життя…  Це непроста тема, але щоб підняти суспільство на сходинку вгору і справитися з цією проблемою, ми маємо, її перш за все обговорювати, а не замовчувати. Сьогоднішня розмова із начальником служби у справах дітей Валентиною Ревою про те, що не варто боятися допомоготи дітям.  Патронат – це не усиновлення і навіть не прийомна сім’я. Це робота на 3-6 місяців, із заробітною платою, із виділенням коштів на дітей. Просто ваша робота буде заключатися у цілодобовому догляді за дитиною. І фраза «У селі немає роботи» втрачає свою актуальність.  

09:16 26.11.2021

Патронатна сім’я – це просто і благородно

Патронатна сім’я – це просто і благородно

У  Вертіївській  громаді четверо дітей  терміново  потребують  тимчасового  влаштування.  Ці діти не можуть проживати разом з батьками. Їхні мама і тато не виконують батьківських  обов’язків, зокрема, не можуть створити належні умови для проживання і виховання дітей. Але маємо надію, що це тимчасово, і відправляти дітей до притулку не варто.

16:01 22.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь